Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

ΕΛΛΑΔΑ- ΕΛΒΕΤΙΑ 22-25 - ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ

Πηγή:  http://hatzi-handball.blogspot.gr 

Την ήττα με 25-22 από την Ελβετία στο τρίτο της και πιο κρίσιμο παιχνίδι για την 1η προκριματική φάση του EURO 2014, γνώρισε η Εθνική Ανδρών. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έτσι αποκλείστηκε από την συνέχεια της διοργάνωσης, αφού έμεινε στους 3 βαθμούς και δεν μπορεί πλέον να διεκδικήσει ούτε την 2η θέση του ομίλου, την οποία θα πάρουν οι Ιταλοί που αναμένεται εύκολα ή δύσκολα να κερδίσουν τους Βρετανούς.
Η Ελληνική ομάδα κατάφερε να μείνει κοντά στο σκορ, καθ' όλη την διάρκεια του ματς, αλλά είχε σε κακή ημέρα τους τρεις τερματοφύλακες της (Τσιλιμπάρης, Γουργούμης, Γεωργιάδης) οι οποίοι δεν μπόρεσαν να μπουν στο κλίμα της αναμέτρησης, ενώ σε κάποια σουτ δεν βοηθήθηκαν και από την περιφερειακή άμυνα.
Είναι χαρακτηριστικό πως ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Κρανάκης έκανε 4 αλλαγές στη θέση κάτω από τα δοκάρια, αλλά δεν μπόρεσε να βρει «αντίδοτο». Μεγάλη ζημιά στην ελληνική ομάδα έκανε ο δεξιός ίντερ Βούκελιτς με 9 τέρματα, αλλά και ο Γκράουμπερ με 6, ενώ από τα 25 γκολ που σημειώθηκαν, περισσότερα από τα 20 προήλθαν από την περιφέρεια! Επιθετικά το αντιπροσωπευτικό
μας συγκρότημα δεν κατάφερε να βρει επιθετικές λύσεις, τέτοιες που να μπορέσουν να σπάσουν την οργανωμένη άμυνα 6-0 των Ελβετών. Κάποιες ατομικές ενέργειες από έμπειρους παίκτες της ομάδας και συγκεκριμένα τους Αλέξη Αλβανό και Γιώργο Μαστορογιάννη (από 5 γκολ) δεν ήταν αρκετές για να μπορέσει η Εθνική να πάρει το πολυπόθητο αποτέλεσμα, ενώ και η διαιτησία των διαιτητών από τα Νησιά Φερόε δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, «χαρίζοντας» 2-3 δίλεπτες αποβολές στους Ελβετούς, όπως και ένα πέναλτι πάνω στον Χαλκίδη προς το τέλος του ματς.
Παρόλα αυτά η Εθνική κατάφερε να ισοφαρίσει στο 57' 22-22 με τον Τζιμούρτο, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε όπως θα έπρεπε τον παίκτη παραπάνω, δεχόμενη τέρμα από τον Βούκελιτς για το 22-23 στο 57:46 και τον Σμιντ στο 58:26 από την περιφέρεια. Το τελευταίο γκολ για τους Ελβετούς ήρθε σχεδόν σε νεκρό χρόνο για το τελικό 22-25.
Η Εθνική ομάδα ολοκλήρωσε την υπερπροσπάθεια της στο Μπάρι και παρότι δεν ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι σίγουρο πως όλοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό κόντρα σε πολύ δυνατές ομάδες (Ελβετία, Ιταλία) και στον δυσκολότερο όμιλο αυτής της φάσης.
ΕΛΛΑΔΑ- ΕΛΒΕΤΙΑ 22-25Τα δεκάλεπτα: 4-5, 7-9, 11-11 (ημχ.), 15-17, 18-20, 22-25
ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Κρανάκης): Τσιλιμπάρης, Τσάτσος, Τζιμούρτος 3, Μαστορογιάννης 5, Μπαλωμένος 1, Μάλλιος, Μαραγκός, Ευαγγελίδης 2, Τζούφρας, Γεωργιάδης Γ., Χαλκίδης 1, Αλβανός 5, Παπαδόπουλος 5, Γεωργιάδης Δ., Σεβαστίδης, Γουργούμης.
ΕΛΒΕΤΙΑ (Γκόραν Πέρκοβατς): Μερτζ, Σμιντ 2, Γκέπφερτ, Λίνιγκερ 1, Ρέμπερ, Γκράουμπερ 6, Σέουνερ 1, Στάουμπερ, Χες, Χερ, Χοφστέτερ 3, Βούκελιτς 9, Ραμσάιερ 1, Σέλμπερτ, Μπαβιέρα, Σβάιλεν 1.
Παρατηρητής: Σλικ (Αυστρία), Χάνσεν- Λίντεσκοφ (Νησιά Φερόε), δίλεπτα: 1-2, πέναλτι: 2/3-0/0.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου