Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

«Κάτι ιδιαίτερο η ΑΕΚ»

Πηγή:  http://www.sport-fm.gr 
(Photo: Action Images)
Μετά από δέκα χρόνια εξαιρετικής παρουσίας σε προηγμένα πρωταθλήματα του χάντμπολ, ο Σπύρος Μπαλωμένος αποφάσισε να επαναπατριστεί για λογαριασμό της ΑΕΚ.
Μιλώντας στονNovaΣΠΟΡ FMχαρακτήρισε την Ένωση, ένα ιδιαίτερο σωματείο που στο συγκεκριμένο άθλημα δείχνει πιο ικανή από ποτέ να κάνει ευρωπαϊκή πορεία.
Μετά από δέκα χρόνια και πορεία σε γερμανικό, αυστριακό, γαλλικό, σουηδικό και νορβηγικό πρωτάθλημα, ο 33χρονος αριστερός ίντερ γυρίζει στην Ελλάδα και δεν έκρυψε ότι στην απόφασή του -είχε πρόταση και από τον Διομήδη- ρόλο έπαιξε και η παρουσία του Αλέξη Αλβανού, του άλλου μεγάλου μεταγραφικού αποκτήματος της ΑΕΚ.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σπύρου Μπαλωμένου:
Για την απόφασή του να γυρίσει σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης:
«Την κρίση δεν την γλιτώνει κανείς, είτε γύριζα τώρα είτε σε δύο-τρία χρόνια. Η προσέγγιση της ΑΕΚ έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι οι προτάσεις που είχα απ’ έξω δεν με κάλυπταν. Οπότε, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι υπήρχε στο μυαλό μου και η επιστροφή, το αποφάσισα. Το Σάββατο ήμουν έτοιμος να υπογράψω εκεί που ήμουν και μέσα σε δύο μέρες άλλαξαν όλα. Η ΑΕΚ θα πρωταγωνιστήσει φέτος, έχει στόχους και εκτός συνόρων, δηλαδή στα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Η παρουσία του Αλέξη Αλβανού ήταν σημαντική για μένα»
Για την κατάσταση στα άλλα τμήματα της ΑΕΚ: «Αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ είναι σε δύσκολη κατάσταση και το ξέρουν όλοι. Και εγώ την ΑΕΚ υποστηρίζω και τα γνωρίζω. Το τμήμα χάντμπολ έχει τις δυνατότητες και περιθώρια βελτίωσης για να ξεφύγει από τα ελληνικά δεδομένα και να πρωταγωνιστήσει στην Ευρώπη, πιο πολύ από τα υπόλοιπα αθλήματα».
Για την συνύπαρξη αρκετών «αστεριών» στην ΑΕΚ: «Επειδή είμαστε πολλά χρόνια μαζί στην Εθνική, ξέρουμε ποιος είναι ο ρόλος του καθενός και όλα αυτά τα έχουμε μοιράσει σε όλους τους τομείς. Κάθε παίκτης έχει διαφορετικές εικόνες και εμπειρίες. Έχουμε όρεξη να κάνουμε κάτι καλό και δεν θα έχουμε πρόβλημα».
Για το αν είχε πρόταση από άλλες ομάδες στην Ελλάδα: «Είχα πρόταση από τον Διομήδη του Άργους και μάλιστα πολύ σοβαρή και θεωρώ ότι ήταν ανταγωνιστική πρόταση. Η απόφασή μου πάρθηκε γιατί η ΑΕΚ είναι σαν σωματείο κάτι το ιδιαίτερο και οι παίκτες που θα βρω είναι αυτοί που θα ήθελα να έχω. Ο Διομήδης είναι πρωταθλητής και είναι ισχυρό και δεμένο σύνολο, θα είναι ανταγωνιστικός και δεν θα φοβηθεί τις μεταγραφές μας. Θα πρέπει να είμαστε σοβαροί και εμείς»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου