Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Νίκη πρόκρισης στην Ιταλία

Πηγή: http://www.gazzetta.gr
Αποφασιστικό βήμα για την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2016 έκανε στην Ιταλία η Εθνική χάντμπολ των ανδρών, με μεγάλο «διπλό» (31-25) κόντρα στο αντίστοιχο συγκρότημα της γειτονικής χώρας.
Λίγες μέρες μετά τη σπουδαία εμφάνιση στο Λουτράκι κόντρα στη Βρετανία, η ελληνική ομάδα διπλασίασε τις νίκες της στον όμιλο της Α’ προκριματικής φάσης της διοργάνωσης και έβαλε πλέον πλώρη για την είσοδό της στον επόμενο γύρο του θεσμού.
Οι διεθνείς μας μπήκαν αποφασιστικά στον αγωνιστικό χώρο και κυνήγησαν κάθε φάση μην αφήνοντας τους Ιταλούς να ξεφύγουν στο σκορ. Το ημίχρονο έληξε 17-14 υπέρ της Ιταλίας, στην επανάληψη ωστόσο οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Η Εθνική μας ισοφάρισε σε 18-18, ενώ πέρασε για πρώτη φορά μπροστά με 21-20 με γκολ του Σανίκη που ήταν από τους πρωταγωνιστές μαζί με τον Παπαδόπουλο. Από εκεί και έπειτα δεν ξανακοίταξε πίσω της. Με καλή άμυνα και οργανωμένες επιθέσεις και επιτυχημένες αντεπιθέσεις, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έφτασε στον θρίαμβο, μένοντας στην πρώτη θέση του ομίλου.
ΙΤΑΛΙΑ- ΕΛΛΑΔΑ 25-31
Τα δεκάλεπτα: 5-3, 10-8, 17-14 (ημχ.), 20-19, 24-24, 25-31
ΙΤΑΛΙΑ (Φράνκο Τσιόντσιο): Ντι Μαρτσέλο, Ρέσκα 1, Μαιόνε 4, Ρουμπίνο, Γκαέτα1, Ντι Μάτζιο 1, Σίρσι, Ράντοβτσιτς2, Βίσκοβιτς 1, Φόβιο, Τζιόνκο, Όπαλιτς, Τούρκοβιτς 4, Αλεσαντρίνι, Σκάταρ 8, Τόκιτς 3.
ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Κρανάκης): Τσιλιμπάρης, Τζιμούρτος, Μπαλωμένος, Μάλλιος, Βασιλάκης 6, Χαλκίδης 2, Σανίκης 9, Αλβανός, Καρυπίδης 5, Γεωργιάδης 1, Παπαδόπουλος 8, Δεληγιάννης, Μεγαλοοικονόμου, Γουργούμης, Μαραγκός 1, Πετρίδης.
Παρατηρητής: Ράιζιγκερ (Αυστρία), Διαιτητές: Τσίντριτς- Γκόνζουρεκ (Κροατία).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου