Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Νίκη και εκτός έδρας ο Γ.Σ. Χανίων

















Ο Γ.Σ. Χανίων κέρδισε προχθές εκτός έδρας την Πολιτεία και έτσι έκανε το 'δύο στα δύο' στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής χάντμπολ ανδρών, ενώ αντίθετα, η ΕΑΧ Χανιά δεν κατάφερε να κάνει καλό... ποδαρικό στην έδρα της, αφού στο πρώτο παιχνίδι ως γηπεδούχος στο πρωτάθλημα της Α2 γυναικών είχε την πρώτη βαθμολογική απώλεια, μιας και χθες αναδείχθηκε χθες ισόπαλη 21-21 με τον Άρη Νίκαιας.
Διαφορετικά λοιπόν, αποτελέσματα για τις Χανιώτικες ομάδες, που θα μπορούσαν να ήταν θετικά και τα δύο, αν οι γυναίκες δεν τα... χαλούσαν στα τελευταία δευτερόλεπτα. Αναλυτικότερα.
Α2 ΓΥΝΑΙΚΩΝ (5η αγωνιστική)
ΕΑΧ Χανιά - Άρης Ν. 21-21
Η υποχρεωτική αγωνιστική απραξία (αφού τις δυο προηγούμενες εβδομάδες πήρε τους αγώνες... στα χαρτιά) επηρέασε σημαντικά την ΕΑΧ Χανιά, η οποία δεν είχε διάρκεια στην απόδοσή της και το 'πλήρωσε' χάνοντας ένα βαθμό. Οι γηπεδούχες μπήκαν 'φουριόζες' στο κλ. Κλαδισού, προηγήθηκαν 6-0 και παρότι ο Άρης μείωσε 7-5 στο 21', πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο έχοντας διαφορά 6 γκολ. Όμως αρχίζοντας η επανάληψη δέχθηκαν 6 τέρματα, σημειώνοντας μόλις 1 και έτσι στο 37' το σκορ ήταν 13-12. Μέχρι το 48' η διαφορά διατηρήθηκε στο 1-2 γκολ υπέρ της ΕΑΧ Χανιά, που είχε ένα ξέσπασμα στη συνέχεια και αξιοποιώντας αποκρούσεις της Πλανά, ξέφυγε 20-16 στο 51' και 21-17 στο 56', δείχνοντας ότι ελέγχει το παιχνίδι. Όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν έτσι, ακολούθησαν αρκετά λάθη και βιαστικές επιλογές στην επίθεση, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενες να σκοράρουν 4 φορές ( η τελευταία ήταν 10 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη) και έτσι να πάρουν το βαθμό της ισοπαλίας, αφού η Χανιώτικη ομάδα δεν μπόρεσε να βρει στόχο στο τελευταίο σουτ.
Διαιτητές: Παρέσογλου, Περράκης.
10λεπτα: 5-0, 7-4, 12-6 (ημιχρ.) 15-13, 19-16, 21-21
ΕΑΧ Χανιά (Ν. Ότοβιτς-Φάσουρα): Σαματά, Πλανά, Παπαδοκωνσταντάκη, Γ. Παντελάκη 6 γκολ, Θεολόγη, Γαβριλάκη, Μπόσκοβιτς, Λευθέρη 2, Χρ. Παντελάκη 1, Ίλιτς 6, Μαρκουλάκη 7, Καμπανιέρη, Σπυρίδου, Χαβαλεδάκη.
Για τον Άρη Νίκαιας πρώτη σκόρερ ήταν η Τεμκεριάν με 6 γκολ, ενώ 5 σημείωσε η Καραγιάννη.
Οι δίλεπτες αποβολές ήταν τρεις για την ΕΑΧ Χανιά και 7 για τον Άρη, ενώ στα πέναλτι είχαμε 4/5 και 1/4, αντίστοιχα.
Β' ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ (2η αγωνιστική)
Πολιτεία - Γ.Σ. Χανίων 21-28
Αν και η απόδοσή του δεν ήταν ιδιαίτερα καλή, ο Γ.Σ. Χανίων σημείωσε προχθές την πρώτη εκτός έδρας νίκη του (και 2η στο πρωτάθλημα), αφού 'πέρασε' από την Πολιτεία, κερδίζοντας 28-21 την ομώνυμη ομάδα. Οι φιλοξενούμενοι πήραν από νωρίς το προβάδισμα και έλεγχαν απόλυτα το ρυθμό του αγώνα καθ’ όλη τη διάρκειά του, χωρίς ν' απειληθούν σε κανένα σημείο από τους γηπεδούχους. Όμως το γεγονός ότι οι αντίπαλοί τους έπαιξαν πολύ δυνατά -αντιαθλητικά σε κάποιες περιπτώσεις, χωρίς μάλιστα να τιμωρούνται από τους διαιτητές- δεν επέτρεψε στους παίκτες της χανιώτικης ομάδας να αποδώσουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους, αφού υπήρξαν πάρα πολλές διακοπές που τους έβγαζαν εκτός ρυθμού. Πάντως ακόμη και έτσι ήταν καλύτεροι και πήραν τους 2 βαθμούς, ενώ στα αρνητικά καταγράφεται ο τραυματισμός τριών παικτών, με αυτόν του Φαλτσέτα (σπρώχθηκε στον αέρα και έπεσε άσχημα στο παρκέ, με αποτέλεσμα να κτυπήσει στον αστράγαλο) να είναι ο πιο ανησυχητικός.
Οι διαιτητές Μερτινιάν και Παπαδάκης επέτρεψαν πολλές φορές το υπερβολικά δυνατό παιχνίδι των Αθηναϊκής ομάδας.
10λεπτα: 2-6, 4-8, 6-12 (ημιχρ.), 11-16, 11-21, 21-28.
Γ.Σ. Χανίων (Δ. Πουλιδάκης): Μαλεφάκης, Μιχελάκης, Οσιπίδης 3 γκολ, Λαδάκης 1, Αποστόλου, Φαλτσέτας 3, Σταμπουλής 2, Σπυρλιδάκης, Μυντιλάκης 7, Σοκόλι, Πατσουράκης 1, Ξανθουδάκης 6, Καφφάτος 2, Σινιοράκης 3.
Ο Χατζημικές σημείωσε 6 γκολ για την Πολιτεία, που δέχθηκε 6 δίλεπτες αποβολές και είχε 3/3 πέναλτι (έναντι 9 και 0/0, αντίστοιχα, για τον Γ.Σ. Χανίων).
* Οι άλλοι αγώνες, του 1ου ομίλου σε Α2 γυναικών και Β' Εθνική ανδρών, οι βαθμολογίες και οι επόμενες αγωνιστικές, στο αυριανό φύλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου