Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Α2 Ανδρών: Αποτελέσματα - Συνθέσεις - δηλώσεις

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.grΤα αποτελέσματα σε 1ο και 2ο όμιλο
Με το δεξί μπήκε στο νέο έτος η Ακαδημία των Σπορ Πάτρας σημειώνοντας μεγάλη και δίκαιη νίκη μέσα στο Κουκούλι με σκορ 31-25 επί της Αναγέννησης Βύρωνα για το πρωτάθλημα της Α2 Eθνικής κατηγορίας ανδρών, μέσα σε μια καυτή έδρα με την ωραία ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι περίπου 200 οπαδοί της. Ο αγώνας κύλησε γκολ γκολ μέχρι το 18΄ (7-7), αλλά από εκεί και πέρα μίλησε η εμπειρία των Πατρινών που άρχισαν να ανοίγουν την ψαλίδα στο σκορ και να καταφέρουν να κλείσουν το ημίχρονο με 13-9 υπέρ τους.
Η συνέχεια στο β΄ ημίχρονο δεν άλλαξε η διαφορά στο σκορ έφτασε μέχρι τα 7 γκολ στο 39΄ (20-13) 
οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν με παίκτη πάνω στον Ανδρέα Τρουπή να κλείσουν την ψαλίδα του σκορ, αλλά μάταια. Η βοήθεια των παικτών του πάγκου του Γιάννη Παπαγιαννόπουλου ήταν η διαφορά των δύο ομάδων μιας και Αλέξανδρος Κοκοής και Κώστας Διαμαντόπουλος σημείωσαν έξι κρίσιμα γκολ και μαζί με καίριες αποκρούσεις του τερματοφύλακα Τάσου Διαμαντόπουλου βοήθησαν την ομάδα τους όταν έπρεπε και πήραν μια πολύ σημαντική νίκη επί ενός έμπειρου αντιπάλου που έχει πρωταγωνιστικούς στόχους.
Για άλλη μια φορά Α.Τρουπής και Α. Παπαγιαννόπουλος ήταν δεινοί εκτελεστές των αντιπάλων τους, ενώ από τους φιλοξενούμενους διακρίθηκαν οι Ζήσης και Τσοβίλης που σημείωσαν από 8 γκολ αντίστοιχα .
Τα 10λεπτα: 3-3, 8-7, 13-9, 20-14, 25-20,31-25.
ΑΚΑΔΗΜΙΑ (Γ. Παπαγιαννόπουλος):Τ. Διαμαντόπουλος, Παπαπαύλου, Σακελλαρόπουλος 4, , Τριανταφύλλου, Παναγιωταρόπουλος , Τρουπής 7, Δεμίρης 2, Μακρυδάκης, Αλ. Παπαγιαννόπουλος7, Β. Σινούρης 1, Σ. Παπαγιαννόπουλος 4, Καραβανίδης, Κ. Διαμαντόπουλος 4, Φετεκέκης, Ιμέρ, Κοκοής 2.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΒΥΡ:(Ν. Δρεττάς):Δρόλιας, Μίχος, Ζήσης 8,Μπακόπουλος, Βαλαβάνης 1, Καλογερόπουλος, Κορώνης, Στρούζας, Τσοβίλης 8, Αγγελής, Γκλαβόπουλος 1, Κελεπούρης, Κακαβογιάννης 5, Κρεμόνας 2.
Ο ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΙΓΙΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΕΥΚΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΨΕΛΗ ΜΕ 32-20 ΚΑΙ… ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟΝ ΙΩΝΙΚΟ
Ένα εύκολο κυριακάτικο απόγευμα πέρασε στην Κυψέλη ο Πήγασος Αιγίου για την 6η αγωνιστική της Α2 των Ανδρών. Επικράτησε με 32-20 του τοπικού Πήγασου, σε έναν αγώνα που αποδείχθηκε εύκολος και στην πράξη και μάλιστα το σκορ θα μπορούσε να ήταν ακόμη μεγαλύτερο, αν ο Τάκης Καρακίτσος δεν άφηνε για πολλή ώρα στον πάγκο βασικούς παίκτες, δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε όλα τα παιδιά. Η επιστροφή της αιγιώτικης ομάδας στις νίκες (μετά από δύο άτυχα αποτελέσματα) σήμανε παράλληλα και την επιστροφή της στο «ρετιρέ» του βαθμολογικού πίνακα, καθώς εκμεταλλεύτηκε την ήττα του Ιωνικού Ν.Φ. από τη Νέα Ιωνία στο ντέρμπι της αγωνιστικής. Μάλιστα, το επόμενο Σάββατο (5μμ) θα υποδεχθεί στο Αίγιο την ομάδα της Νέας Φιλαδέλφειας και με νίκη θα έχει την ευκαιρία να την αφήσει δύο βαθμούς πίσω στην «κούρσα» τής ανόδου. Το ευχάριστο για τον Πήγασο είναι πως στο μεγάλο αυτό ντέρμπι δεν θα στερηθεί –όπως όλα δείχνουν– τις υπηρεσίες των Πριόβολου και Βορύλλα, καθώς λόγω της απεργίας των δικαστικών δεν εκδικάστηκαν οι υποθέσεις τους και έτσι η τιμωρία τους, μάλλον, αναβάλλεται… επ’ αόριστον.
Όσον αφορά στο προχθεσινό παιχνίδι, όπως μαρτυρά και το τελικό σκορ δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική λόγω της χαμηλής δυναμικότητας του αντιπάλου, που έχει αποχαιρετήσει από τώρα την κατηγορία (λόγω και της τιμωρίας του από την αρχή του πρωταθλήματος με -5 βαθμούς). Ο Πήγασος Αιγίου επέβαλε από το ξεκίνημα το ρυθμό του, προηγήθηκε 15-5 στο ημίχρονο και έφτασε εύκολα και απλά στο τελικό 32-20.
ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΙΓΙΟΥ (Καρακίτσος): Αναστασέλος, Σαντιμπατάκης, Βορύλλας 2, Τσίρκας 2, Πριόβολος 3, Γιαννόπουλος, Δημητρουλόπουλος 7, Γιούπης 3, Τσεχαγιάς 1, Πετρόπουλος 1, Γκιώνης 2, Αλεξόπουλος 5, Αλυγιζάκης 5, Παπαδόπουλος, Πολυδώρου 1.
ΚΟΡΩΠΙ-ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ 18-23
ΙΩΝΙΚΟΣ Α.Σ Ν. ΦΙΛ. - Ν.ΙΩΝΙΑ - ΔΙΚΕΑΣ 19-20
Ε.Σ.Ν ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ - Γ.Α.Σ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ KIPARISSIS 23-26
Α.Ο ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ - ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΙΓΙΟΥ 20-32
2ος όμιλος
ΑΡΧΕΛΑΟΣ-ΔΙΑΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ 28-21
Με 6 στα 6 συνεχίζει αήττητος ο ιστορικός Αρχέλαος
Μόνο 45 λεπτά άντεξε η έμπειρη ομάδα της Πολίχνης στην Κατερίνη, για να κάνει την αντεπίθεση ο Αρχέλαος στο τελευταίο 15λεπτο και να πάρει τελικά μια ακόμη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.
Οι Κατερινιώτες έχουν το απόλυτο στα μέχρι τώρα παιχνίδια τους, με 6 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και όλα δείχνουν ότι είναι από τους βασικούς διεκδικητές για την άνοδο στην Α1 κατηγορία της χώρας μας. Ο Σπύρος Τριανταφύλλου και πάλι σε μεγάλη ημέρα πέτυχε τα 7 από τα 28 τέρματα της ομάδας του ενώ η ποιότητα του Παναγιώτη Σαμλίδη και τα θεαματικά γκολ των "ιπτάμενων" Γαβριήλ Σαϊδέ και Γιώργο Ράντο, ήταν τα στοιχεία που έδωσαν το κάτι παραπάνω στην ομάδα του Γιώργου Καραδήμου.
Δε μπορεί να μη γίνει αναφορά στο υψηλού επιπέδου παιχνίδι του Νίκου Μεϊτανίδη και του Γιώργου Χρύσου που πέτυχαν και σημαντικά γκολ τα οποία ρύθμισαν το αποτέλεσμα υπέρ του Αρχελάου.
Οι "άμυνες" του Γιώργου Ξεφτέρη, του Damir Desnica, του Σάκη Ξώνη του Βαγγέλη Ράπτη, του Γιώργου Τριανταφύλλου και του νεαρού, ταλαντούχου Αποστόλη Εγγλέζου, απώθησαν τις περισσότερες επιθετικές προσπάθειες των φιλοξενουμένων. Τέλος τόσο ο Νίκος Καραγιάμπας όσο και ο Ηρακλής Κοσμίδης, ήταν μια ακόμη φορά οι "φύλακες άγγελοι" της Κατερινιώτικης εστίας.
Ο "δάσκαλος" Σωκράτης Σκούφας έβαλε για μια φορά τη σφραγίδα του στη νίκη της Πιερικής ομάδας και σίγουρα η παρουσία του στο πλευρό του Γιώργου Καραδήμου, αποτελεί μεγάλο όπλο για τον ιστορικό Αρχέλαο και την προσπάθεια που κάνει να επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού χάντμπολ. Διαιτητές οι Καργατζής, Μαυρίδης από τη Βέροια, ανέχθηκαν σε πολλές περιπτώσεις το παθητικό παιχνίδι των φιλοξενουμένων χωρίς να αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη διεξαγωγή του παιχνιδιού που κύλησε ομαλότατα μέχρι το τέλος του.
ΑΡΧΕΛΑΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: Καραγιάμπας, Κοσμίδης, Τριανταφύλλου Σ. 7, Damir Desnica 1, Ξεφτέρης, Ράπτης, Ράντος 4, Μεϊτανίδης 4, Σαϊδές 5, Χρύσος 2, Ξώνης, Τριανταφύλλου Γ., Σαμλίδης 4, Εγγλέζος 1.
ΔΙΑΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ: Νάσκου, Μαυρίδης, Μακρυγιάννης 1, Μιχάκης 1, Λιώρας 3, Καρκάλης 5, Παπαχρήστου 1, Λυμπούδης 2, Τζιάκης 3, Κομνηνός, Ματζούνης, Τριανταφυλλίδης 4, Παπαδόπουλος, Κάσσος 1.
Γιώργος Καραδήμος: Ήταν ένα αμφίρροπο παιχνίδι, το οποίο κερδίσαμε, δείχνοντας χαρακτήρα στο τελευταίο 10λεπτο. Δυστυχώς η διακοπή φαίνεται πως μας επηρέασε , με συνέπεια να μην πιάσουμε απόδοση ανάλογη προηγούμενων αναμετρήσεων. Είμαι όμως πεπεισμένος ότι μέσα στην βδομάδα θα ανεβάσουμε ταχύτητα και ότι στο επόμενο παιχνίδι θα έχουμε διαφορετική εικόνα.
Στάθης Μπειλής: Χάσαμε πολύ πιο δύσκολα απ ότι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα. Όπως και στα προηγούμενα παιχνίδι στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα , οι παίκτες μου δεν άντεξαν την πίεση με αποτέλεσμα, οι γηπεδούχοι να βρουν την ευκαιρία να ξεφύγουν στο σκορ και να φτάσουν στη νίκη. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα, αλλά θα πρέπει και εμεις να παρουσιάσουμε διάρκεια στην απόδοση μας, προκειμένου να έρθουν τα αποτελέσματα που επιθυμούμε.
Πηγή: http://pieriasport.blogspot.gr , www.e-handball.gr
Επιστροφή με νίκη για τον Άρη Θεσσαλονίκης
Χωρίς να συναντήσει κανένα απολύτως πρόβλημα, η ανδρική ομάδα του ΑΡΗ επιβλήθηκε των Πόντιων Κιλκίς με 29-17, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α2 κατηγορίας.
Δεκάλεπτα: 4-1, 6-4, 11-10 (ημχ), 16-10, 23-14, 29-17.
ΑΡΗΣ (Πιπελίδης): Μωυσής 3, Γεόργεβιτς 2, Αδαμίδης 2, Σταυρίδης 1, Αλμπάνης 2, Σιμπόπουλος, Μπαλαμός 6, Χριστοδουλίδης, Κίτσος, Βραχιολίδης 1, Μιχαηλίδης, Πλατής, Χαμαλίδης 2, Ράμμος 1, Ναουμίδης 2, Καφαντάρης Ν. 7.
Πόντιοι Κ. (Κωστόπουλος): Κωστόπουλος 3, Δενδράκης, Παπαδόπουλος 4, Φυτανίδης 2, Ιωαννίδης, Κόβλακας, Βάλης, Χαλκίδης Γ. 3, Χαλκίδης Σ., Χρυσοστομίδης, Παπαδόπουλος Ορ., Ραγιόπουλος, Σαββίδης 4, Κωτίδης 1, Μπαλάσκας.
Δίλεπτα: 2-3 // Πέναλτι: 2/3 – 0/1
Πηγή: www.arisac.gr

ΑΟΑ Καστοριάς – ΓΣ Δράμα ’86 27-34
Μεγάλο διπλό με εξαιρετική εμφάνιση Την 4η νίκη του σε 6 αγώνες στην Α2 ανδρών στο άθλημα της χειροσφαίρισης σημείωσε χθες η ανδρική ομάδα χάντμπολ της Δράμας ’86. Η δραμινή ομάδα κέρδισε στην πολύ δύσκολη έδρα της Καστοριάς με 27-34 και ανέβηκε στους 8 βαθμούς παραμένοντας στην 2η θέση της βαθμολογίας και αφήνοντας στους 6 τον προχθεσινό της αντίπαλο. Μια μεγάλη νίκη χαρακτήρα για την Δράμα ’86 στην πολύ δύσκολη έδρα της Καστοριάς με κορυφαίο παίκτη τον τερματοφύλακα Γιώργο Γιάνναρο που κατέβασε τα ρολά. Εξαιρετικό ματς έκανε από τα εξτρέμ ο Στέφανος Χατζηνικολάου και πολύ καλοί ήταν και οι Βαλαβάνης, Διδασκάλου και Θωμίδης.
Σε όλη την διάρκεια του αγώνα η Δράμα ’86 έλεγχε τον ρυθμό, προηγήθηκε 13-17 στο ημίχρονο και παρότι ο αντίπαλος μείωσε μέχρι τα 3 γκολ, κράτησε την διαφορά και την αύξησε στο τέλος για το 27-34 που ήταν το τελικό σκορ.
ΔΡΑΜΑ ’86: Σάββας 7 γκολ, Ιακωβίδης 2 γκολ, Βαλαβάνης 4 γκολ, Χατζηνικολάου 7 γκολ, Κοτσαμαρίκογλου 1 γκολ, Διδασκάλου 5 γκολ, Ξέκαλος, Παπαδόπουλος 1 γκολ, Γκλαβόπουλος 3 γκολ, Κουτζακιώτης, Νέλκος 2 γκολ, Γιάνναρος, Τισκόφσκι, Τσακαλίδης, Θωμίδης.
Δημήτρης Παπακώστας: Η 20ήμερη διακοπή σε συνδυασμό με το εορταστικό κλιμα, μας έβγαλαν εκτός προγραμματισμού με αποτέλεσμα να γνωρίσουμε την ήττα από τη Δράμα. Δεν καταφέραμε να βρούμε ρυθμό στο παιχνίδι, ήμασταν πολύ κακή αμυντικά, ενω οι φιλοξενούμενοι , είχαν σε πολύ καλή μέρα τον τερματοφύλακα Γιάνναρο και με όπλο τους τον αιφνιδιασμό πήραν τη νίκη.
Θεόδωρος Τογανίδης: Ηταν ένα δυνατό παιχνίδι, το οποίο κερδίσαμε, στηριζόμενοι στην καλή αμυντική λειτουργία, καθώς και από στην καλή απόδοση του τερματοφύλακα Γιάνναρου, κυρίως στο Α ημίχρονο. Η Καστοριά έπαιξε δυνατά, προσπάθησε να μας πιέσει, αλλά η αποτελεσματικότητα μας αμυντικά, όπως προείπα , μας βοήθησε να τρέξουμε και να πετύχουμε κάποια εύκολα τέρματα, ελέγχοντας την ροή του αγώνα.
Πηγή: http://www.xronikadramas.gr, www.e-handball.gr
Έσπασε το ρόδι ο ΑΟΙ
Έπρεπε να έρθει το 2013 για να πανηγυρίσει τελικά τη νίκη ο ΑΟΙ. Η ομάδα των Καραμπίνα και Τικμανίδη μετά από πέντε παιχνίδια όπου γνώρισε ισάριθμες ήττες, πήρε τη νίκη με 22-25 μέσα στα Γιαννιτσά επί του Μίλωνα σε ένα καθοριστικό παιχνίδι. Και όλα αυτά τη στιγμή που ο ΑΟΙ ταξίδεψε στην πόλη της Πέλλας με αρκετές ελλείψεις όπως αυτή του τραυματία Δήμου, αλλά και των Άρτα και Γιάννη Χριστοδούλου, και με τρεις τερματοφύλακες στη σύνθεση του.
Όμως είχε σε μεγάλη μέρα το Μέλλο αλλά και οι νεαροί παίκτες της ομάδας των Ιωαννίνων στάθηκαν στο ύψος τους και έτσι ήρθαν οι πρώτοι βαθμοί.
Διαιτητές: Tzαφερόπουλος και Μπέτμαν.
Δεκαλεπτα: 2-3, 4-7, 9-11, 11-17, 18-22, 22-25.
ΑΟΙ (Καραμπίνας-Τικμανίδης): Ζαμπαλάς 5, Γότσης 1, Τσάγκας, Τζούκας 4, Κολιούλης, Γιωρσπύρος, Σίμος 3, Γεωργίου 10, Κόκκας 2, Τόπης, Σιούλας, Μέλλος.
Γιάννης Καραμπίνας: Όπως έχω ξαναπεί , είμαστε υποχρεωμένοι να αναζητούμε λύσεις εκ των έσω προκειμένου να καλύψουμε τις απουσίες. Τα παιδιά σήμερα έδειξαν θέληση και πάθος στο παιχνίδι τους και το κυριότερο ήταν αρκετά αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια, όπου και κρίθηκε το παιχνίδι.
Άκης Τριανταφυλλίδης: Για ακόμα ένα παιχνίδι η αποτελεσματικότητα μας στην επίθεση μας στέρησε ένα θετικό αποτέλεσμα. Ουσιαστικά ήταν ένα ντέρμπι ουραγών όπου το πάθος και οι δυνατές άμυνες κυριάρχησαν γι αυτό και το σκορ κυμάνθηκε σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, όμως τα πολλά χαμένα σουτ που είχαμε από τα 6μ. ήταν καταλυτικά για την εξέλιξη του παιχνιδιού. Δεν πτοούμαστε, αυτά έχει ο αθλητισμός, συνεχίζουμε την προσπάθεια.
Πηγή: aoihandball.blogspot.com , www.e-handball.gr
Ζαφειράκης Νάουσας-Φαίακας Κέρκυρας 29-25

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου