Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Μεγάλη νικήτρια η ΣΠΕ Στροβόλου στο ντέρμπι της Κύπρου

Πηγή: http://www.handball.gr γράφτηκε από ΣΤΑΘΗ ΠΑΠΑΧΑΡΤΟΦΥΛΗ
Με τη νίκη αυτή η ΣΠΕ Στροβόλου πήρε τη ρεβάνς και ισοφάρισε σε 1-1 τις νίκες, πλην όμως (εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου) το Ευρωπαϊκό διατηρεί την 1η θέση και το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ καθώς στο παιγνίδι του α΄ γύρου είχε νικήσει την ΣΠΕ στην έδρα της με 7 γκολ διαφορά (25-18). Σε τελευταία ανάλυση και οι δύο ομάδες είχαν κέρδος από αυτό το παιγνίδι, ενώ κερδισμένο βγήκε και το άθλημα καθώς και οι εκατοντάδες φίλου του χάντμπολ που παρακολούθησαν τον αγώνα στο κατάμεστο κλειστό του Cyprus College, που γι άλλη μια φορά αποδείχτηκε μικρό για να φιλοξενήσει τέτοιου είδους ντέρμπι. 
Ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα 
Το παιγνίδι έγινε μέσα σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα καθώς από το ξεκίνημα του αγώνα υπήρχε μια αδικαιολόγητη ένταση που πήγαζε από το υπέρμετρο πάθος των παικτών και των δύο ομάδων για τη νίκη. Αυτή η νευρικότητα έκανε δύσκολο το έργο των διαιτητών, Χρίστου Μουττά και Άγγελου Αργυρίδη, οι οποίοι στο 12΄ υποχρεώθηκαν να αποβάλουν τους Βούκα και Ν. Μιχαηλίδη, για αντιαθλητική συμπεριφορά. Γενικά οι δύο διαιτητές, παρά την εμπειρία τους, έκαναν λάθη και για τις δύο ομάδες αφού σε τελευταία ανάλυση όχι μόνο δεν τους βοήθησαν οι παίκτες και οι πάγκοι των δύο ομάδων αλλά δυσχέραιναν το έργο τους. Το παιγνίδι ωστόσο δεν κρίθηκε από τη διαιτησία. 
Άμυνες για σεμινάριο 
Από το ξεκίνημα του αγώνα αυτό που ξεχώρισε ήταν οι πολύ δυνατές άμυνες. Μέχρι τα μέσα του πρώτου ημιχρόνου (15’ 5-6) τα γκολ επιτυγχάνονταν με το ... σταγονόμετρο, όμως ένα κρεσέντο ατομικών λαθών στην επίθεση από πλευράς γηπεδούχων έδωσε την ευκαιρία στην ΣΠΕ να βγάλει απανωτούς αιφνιδιασμούς, να πετύχει εύκολα γκολ και στο 23’ να ανεβάσει τη διαφορά στο +4 (6-10). Αυτή η εξέλιξη δεν κατέβαλε το Ευρωπαϊκό. Αντίθετα οι γηπεδούχοι πίεσαν στην επίθεση, υποχρέωσαν την ΣΠΕ να κάνει με τη σειρά της λάθη τα οποία έδωσαν την ευκαιρία στο Ευρωπαϊκό, με τη λήξη του ημιχρόνου, να κατεβάσει τη διαφορά στο κατώτατο της σημείο, 11-12. 
Μίλησε ο ... Ταρτίος 
Κι ενώ το αποτέλεσμα του ημιχρόνου έδινε νέο ενδιαφέρον και στην ουσία έβαζε το παιγνίδι από την αρχή, στην επανάληψη πήρε τον αγώνα στους ώμους του ο τερματοφύλακας της ΣΠΕ Δημήτρης Ταρτίος (κορυφαίος του αγώνα). Με μια εκπληκτική παρουσία βοήθησε τα μέγιστα τους συμπαίκτες του να ανέβουν ψυχολογικά και αγωνιστικά, να φορτώσει τους αντίπαλους με επιπλέον νεύρα και να δει την ομάδα του να αρχίσει σιγά – σιγά να απομακρύνεται στο σκορ. Στα μέσα του ημιχρόνου η ΣΠΕ είχε καταφέρει να καλύψει και τη διαφορά της ήττας του πρώτου γύρου (15’ 14-21), έτσι στο τελευταίο τέταρτο το παιγνίδι πήρε μια επιπλέον άγρια ομορφιά, με τους παίκτες της ΣΠΕ από τη μια να προσπαθούν να ανεβάσουν ακόμη περισσότερο το δείκτη στο σκορ και τους γηπεδούχους- από την άλλη, αφού ηρέμησαν, να προσπαθούν να βρουν τρόπους να μπουν ξανά στο παιγνίδι. Τελικά, έγινε το δεύτερο. Μέχρι το τέλος του ντέρμπι το Ευρωπαϊκό (στοίχισε πολύ περισσότερο η αποβολή του Βούκα) μπορεί να μην κατάφερε να κάνει την ολική ανατροπή, κατάφερε όμως να ψαλλιδίσει την τελική διαφορά στο -3 (24-27) αποτέλεσμα που του επιτρέπει, παρά την πίκρα της ήττας, να νοιώθει ικανοποίηση που αν μη τι άλλο κατάφερε να διαφυλάξει την πρωτιά στον πίνακα μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου. 
Ευρωπαϊκό: Μ. Ευσταθιάδης 5, Γ. Νικηφόρου 1, Ε. Κώστα 3, Αργυρού 2, Βούκας 2, Α. Μαρκίδης 4, Γ. Στυλιανού 1, Μ. Αντωνιάδης 1, Κ. Αντωνιάδης 5. 
ΣΠΕ Στροβόλου: Σ. Ζωγράφος 3, Χρ. Ταρτίος 1, Χ. Γεωργίου 1, Β. Δημοσθένους 3, Γ. Παπακυπριανού 8, Π. Αντωνίου 1, Πέσιτς 8, Ν. Μιχαηλίδης 1, Π. Πελασέλας 1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου